Selecteer een pagina

Fiets rond in het Kaap de Goede Hoop natuurpark.

Fiets over gemakkelijke grind- en asfaltwegen naar het meest zuidwestelijke punt van het Kaapse schiereiland en leer over de vroege ontdekkingsreizigers van Zuid-Afrika, het ongerepte Fynbos en de natuur in het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop.

Kaap de Goede Hoop

Fietstocht in het natuurpark Kaap de Goede Hoop

Een plek met veel geschiedenis en verhalen. Zo denken velen dat Kaap de Goede Hoop het zuidelijkste puntje van Afrika is maar dat is toch echt Kaap Agulhas. Een tweede fabel is dat hier de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan bij elkaar komen. Helaas, ook bij Agulhas.

Agulhas Zuidelijkste Punt van Afrika

 Maps: Agulhas het zuidelijkste puntje van Afrika

Kaap de Goede Hoop heeft een lange en kleurrijke geschiedenis grotendeels dankzij de handelsroutes naar het oosten. Tijdens deze fietstocht naar Kaap de Goede Hoop bezoeken je de vuurtoren en leren je over de vele wrakken van de ‘Cape of Storms’.

Andere bezienswaardigheden zijn de wilde struisvogel, bavianen chacma, bontebok, eland en zeehonden.

Baviaan bij Kaap de Goede Hoop

 Foto: Bavianen kom je tegen bij de Kaap de Goede Hoop

Je fietst in het natuurpark Kaap de Goede Hoop dat deel uitmaakt van de Kaapse bloemenregio, een werelderfgoed. Kaap de Goede Hoop fietstocht is een geweldige manier om van dichtbij kennis te maken met dit natuurpark.

Dit is een georganiseerde dagtocht. Vooraf reserveren is noodzakelijk in verband met beschikbaarheid van de gids.

Volg ons 🙂

Kaap de Goede Hoop

Voor wie is deze route geschikt?

Deze route is voor alle niveaus geschikt doordat er nauwelijks technische routes zijn en het hoogteverschil beperkt is.

Deze route kan over diverse afstanden worden gereden. Voor de minder geoefenden is er een route van 15km / 200m en voor de overige een route van 25km en 600m hoogteverschil.

Avontuurlijke Wijntour

Fiets door de wijnlanden van Stellenbosch en ontspan daarna met een heerlijke lunch. Rondom Stellenbosch zijn vele mountainbiketrails en ook kan je een fietstocht door Stellenbosch of van Stellenbosch naar Franschhoek maken. Stellenbosch staat bekend om de wijn en de...

Stellenbosch – Jonkershoek

Jonkershoek - legendarische mountainbike vallei Stellenbosch, de op één na oudste stad van Zuid-Afrika, kent meerdere mountainbike trails maar ook zeer geschikt voor over de weg met je racefiets. Jonkershoek, vlak achter de universiteit en aan de voet van Helshoogte...

Elgin Valley

Elgin Valley met Grabouw A-Z, Oak Valley en Paul Cluver Elgin Valley (Grabouw) is een van de kroonjuwelen als het gaat om fietsen in zuid-afrika. Een gevarieerd mountainbike parcours voor alle niveaus en afstanden. Een groot deel van de Cape Epic en Wine2Whales trails...
  • Makkelijk
  • Fitheid
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?