Selecteer een pagina

Fiets door de wijnlanden van Stellenbosch en ontspan daarna met een heerlijke lunch.

Rondom Stellenbosch zijn vele mountainbiketrails en ook kan je een fietstocht door Stellenbosch of van Stellenbosch naar Franschhoek maken. Stellenbosch staat bekend om de wijn en de meeste MTB trails gaan dan ook door of langs de diverse wijnboerderijen of “wine farms” zoals wij ze noemen.

Alleen al rondom Stellenbosch zijn er bijna 700 MTB trails met een totale lengte van 800km (bron: trailforks.com)

TrailForks

Eigenlijk is het een aaneenschakelijk van wijnboerderijen en teveel om op te noemen en daarom in dit artikel slechts de grootste en bekendste routes waar je met een vignet (te koop bij de start) kan genieten van trails met prachtige vergezichten over Stellenbosch, Helderberg Natuurreservaat , False Bay en de Tafelberg. De moeilijkheidsgraad van een route verschilt per route en er is volop keuze. Van beginner tot expert.

We beginnen meestal bij de “Wannabees trails“. De start is bij de wijnboerderij / restaurant Somerbosch en de trails varieren van blauw tot rood waar de kortste route ongeveer 20km is en de langste 45km (van in totaal 130km).

We zullen zeker hier stoppen om te lunchen of om wat te drinken 😉

Andere attracties zijn het verbazingwekkende vogelleven zoals de nationale vogel van Zuid-Afrika, de blauwe kraan of andere dieren die je onderweg kan tegenkomen.

Na de tour ontspan je met een heerlijke lunch op een van de vele wijndomeinen van Stellenbosch en omstreken.

 Geniet van een Foto: heerlijke lunch na je fietstocht in Stellenbosch

Dit is een georganiseerde dagtocht. Vooraf reserveren is noodzakelijk in verband met beschikbaarheid van de gids.

Volg ons 🙂

Somerbosch in Stellenbosch

Voor wie is deze route geschikt?

Deze route is voor alle niveaus geschikt doordat er nauwelijks technische routes zijn en het hoogteverschil beperkt is.

Deze route kan over diverse afstanden worden gereden. Voor de minder geoefenden is er een route van 15km en voor de overige een route van 25km.

Stellenbosch – Jonkershoek

Jonkershoek - legendarische mountainbike vallei Stellenbosch, de op één na oudste stad van Zuid-Afrika, kent meerdere mountainbike trails maar ook zeer geschikt voor over de weg met je racefiets. Jonkershoek, vlak achter de universiteit en aan de voet van Helshoogte...

Elgin Valley

Elgin Valley met Grabouw A-Z, Oak Valley en Paul Cluver Elgin Valley (Grabouw) is een van de kroonjuwelen als het gaat om fietsen in zuid-afrika. Een gevarieerd mountainbike parcours voor alle niveaus en afstanden. Een groot deel van de Cape Epic en Wine2Whales trails...

Rondje Kaap de Goede Hoop

Fiets rond in het Kaap de Goede Hoop natuurpark. Fiets over gemakkelijke grind- en asfaltwegen naar het meest zuidwestelijke punt van het Kaapse schiereiland en leer over de vroege ontdekkingsreizigers van Zuid-Afrika, het ongerepte Fynbos en de natuur in het...
  • Makkelijk
  • Fitheid
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?