Selecteer een pagina

Ruim 30.000 deelnemers, in omvang, de grootste tijdrit ter wereld!

Hoe leuk zou het zijn als er een Nederlandse delegatie “fietsen in Zuid-Afrika mee zou doen aan deze spectaculaire race? We kunnen het organiseren. De race is meestal in Oktober. 

Voor het eerst, toen nog onder de naam Cape Argus, waren er 525 deelnemers. Dit jaar – 2021 – “slechts” 13.000 in plaats van de gebruikelijke ruim 30.000 deelnemers die de (autovrije) route van 109 km rijden rondom Kaapstad. Door COVID hebben veel potentiele deelnemers niet getraind en daardoor ook niet ingeschreven.

Vanuit centrum Kaapstad gaat de route naar Muizenberg langs False Bay (*). Na Kalk Bay en Simons Town richting Kaap de Goede Hoop terug  langs de oceaan (*) genietend van een ongekende schoonheid en verder noordwaarts via Scarborough, Chapmans Peak, Houtbaai, de klim bij Suikerbossie en Camps Bay naar Kaapstad, met de finish in het Green Point Stadium.

(*) Kaapstad ligt op een schiereiland met zowel westelijk als oostelijk (met de Tafelberg in het midden) de Atlantische Oceaan. Ten onrechte wordt het oostelijke deel van de Oceaan wat False Bay heet – de naam zegt het al – de Indische Oceaan genoemd. Dit is niet waar. De Indische Oceaan begint pas bij Agulhas, hemelsbreed bijna 200km oostelijker.

Klik op onderstaand overzicht voor een pdf.

Cape Town Cycle Tour 2021

2017, bij de start gingen de deelnemers achteruit, door de wind

De Kaap is beroemd en berucht vanwege de wind en dat hebben we kunnen zien in 2017.

Via de website van de Cape Town Cycle Tour kan je inschrijven. Uiteraard wel minimaal een half jaar van tevoren.

Het zou leuk zijn als we een groep zouden kunnen vormen voor 2022. Contact mij als je interesse hebt.

Hieronder wat hoogtepunten van de race 2021 met “slechts” 13.000 deelnemers.

Volg ons 🙂

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?